ESOTERICA

Κανένα γεγονός που εναντιώνεται ή αντιτίθεται στην όποια προσωπική κρίση του καθενός δεν μπορεί να ιδωθεί, να εξηγηθεί και τελικώς να γίνει αποδεκτό ως πραγματικό, υπό το κράτος του φόβου και της αμφιβολίας για την πιθανή ύπαρξή του.
(" Το νησί κάτω από την ομίχλη", εκδόσεις Καστανιώτη - 2010)


Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Περί πειρασμού ο λόγος




Είναι βαριά αυτά τα παπούτσια που κοιτάς άνθρωπέ μου και δύσκολα τα περπατάς. Κρατάνε όμως, είναι γερά, γι αυτό και λίγο ακριβά. Καλά για όλους τους δρόμους, για κάθε καιρό. Δεν θα σε προδώσουν ποτέ. Θα σου κρατήσουν μια ζωή. Το ξέρω πως δεν είναι τόσο όμορφα, έχουν όμως κάτι ιδιαίτερο, μιας γοητεία να πούμε. Σίγουρα θα σε κοροϊδέψουν πολλοί αν τα φορέσεις, θα σε πουν γραφικό, τρελλό, περίεργο και παράξενο. Δεν αρέσουν στους πολλούς, δεν τα προτιμούν, γι αυτό και φέρνω λίγα κομμάτια. Δύσκολα "φεύγουν" και δύσκολα τα βρίσκεις πια!

Που σαι κύριος...υπάρχουν κι αυτά!

Είναι ωραία, εύκολα στο περπάτημα και άνετα. Τα παίρνουν σχεδόν όλοι.  Και ξέρεις γιατί;
Είναι φτηνά..πολύ φτηνά. Τσάμπα σου λέω. Εντάξει, δεν ξέρεις πότε θα λιώσουν σε δυνατή  καταιγίδα, πότε θα σου σκιστούν σε δύσκολο δρόμο. Κι αν θα πρέπει να προχωρήσεις ξυπόλητος μετά. Ξέρεις όμως πάντα ότι θα τα βρίσκεις εύκολα παντού. Μπορείς  ν' αγοράσεις ένα καινούριο ζευγάρι, και μετά ένα άλλο...κι άλλο...κι άλλο. Μια ζωή να αλλάζεις. Έχει πολλά σχέδια για να μη βαριέσαι, δεν μοιάζουν μεταξύ τους και το ένα ωραιότερο από το άλλο. Κοίτα! οι περισσότεροι αυτά φοράνε. 
Διάλεξε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου