ESOTERICA

Κανένα γεγονός που εναντιώνεται ή αντιτίθεται στην όποια προσωπική κρίση του καθενός δεν μπορεί να ιδωθεί, να εξηγηθεί και τελικώς να γίνει αποδεκτό ως πραγματικό, υπό το κράτος του φόβου και της αμφιβολίας για την πιθανή ύπαρξή του.
(" Το νησί κάτω από την ομίχλη", εκδόσεις Καστανιώτη - 2010)


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δεν κοιμάμαι!

Δεν κοιμάμαι, ούτε είμαι αδύναμος. Απελπισμένος είμαι και οι απελπισμένοι είναι ικανοί για όλα. Ο,τι ήταν να χάσουν το έχασαν, και παίρνουν κάθε ρίσκο, προβαίνουν σε κάθε πράξη για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι. Οι απελπισμένοι δεν έχουν πια εμπόδια, εμπόδιο είναι η ίδια τους η σκέψη για την αποφυγή του ακραίου , που ξέρουν πως είναι έτοιμοι να αγγίξουν. Δεν είναι τρομοκράτες, ούτε κουκουλοφόροι. Με παρρησία δηλώνουν την αγανάκτησή τους, με θάρρος. Το θράσος δεν το ξέρουν. Αν το ήξεραν θα ήταν στην θέση των ευνοημένων πολιτικών. Διάλεξαν όμως την παραγωγή και όχι την κατανάλωση. Διάλεξαν την παραγωγή αγαθών και την παροχή υπηρεσιών, όχι την κατανάλωση ιδεών  και την εκμετάλλευση πολιτών.
Δεν κοιμάμαι ούτε είμαι άεργος. Ανεργος είμαι και οι άνεργοι έχουν τα προσόντα και τη θέληση να δουλέψουν. Κόπιασαν και κουράστηκαν ν αποκτήσουν ειδικεύσεις και πτυχία, σε ένα κράτος που τους πρόσφερε μόνο τα βασικά, με μοναδικό όπλο τους τη θέληση και την επιμονή. Ξεπέρασαν τα εμπόδια και πλήρωσαν πολλά σε όλα τα επίπεδα χωρίς να παίρνουν την ανάλογη ανταμοιβή. Οι άνεργοι δεν είναι εκβιαστές και εγκληματίες. Διαμαρτύρονται με τόλμη για αυτά που κέρδισαν με την αξία τους και τους τα πήραν πίσω. Τον εκβιασμό δεν τον ξέρουν. Αν το ήξεραν θα ήταν στη θέση της προστατευμένης πλουτοκρατίας. Διάλεξαν όμως την υπακοή και όχι την απειλή. Διάλεξαν την υπακοή στους νόμους και τη συνενόηση με κάθε είδους αφεντικά, όχι την απειλή σκανδάλων και την παρακράτηση μίζας.
Δεν κοιμάμαι ούτε είμαι βλάκας. Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει και τι γίνεται. Καλοπροαίρετος είμαι και δίνω ευκαιρίες, ζω με την ελπίδα ότι κάτι, κάποτε θ αλλάξει. Δεν είμαι αδιάφορος, είμαι διακριτικός,έχω την στοιχειώδη τιμή και ήθος. Για να μπορώ να κοιτώ τον άλλον κατάματα και να του πω τι πιστεύω. Δεν κρύβομαι πίσω απο τηλεοπτικές κάμερες και έδρανα βουλής κάνοντας απολύτως τίποτα. Δεν κοροϊδεύω κανέναν. Την υποκρισία δεν την ξέρω, αν την ήξερα θα είχα καταθέσεις στην Ελβετία και οφ σορ εταιρείες. Διάλεξα όμως  να βοηθώ και να συντηρώ την παρίδα μου με τους φόρους που πληρώνω έμμεσους και άμεσους και  όχι να τη ληστεύω. Διάλεξα να έχω ικανή εκπαίδευση και αποτελεσματική πρόνοια και όχι πολεμικό εξοπλισμό με ρουσφέτια και μηχανική υποστήριξη με λαδώματα.
Δεν κοιμάμαι ούτε είμαι αδαής. Αθώος είμαι από άποψη. Για να μπορώ να γελάω χωρίς ενοχές. Για να μπορώ να αστειεύομαι και να διασκεδάζω με τα λίγα, με τα απλά και τα ασήμαντα. Αθώος είμαι και αθώος θα παραμείνω. Και οι αθώοι έχουν υπομονή και δύναμη. Διάλεξα την ηρεμία της επιβίωσης και όχι της τρυφηλότητα της ανομίας. Διάλεξα να προχωρώ χαράζοντας το μονοπάτι μόνος μου αφού δρόμος δεν υπάρχει  και  να ανακαλύπτω αξίες και ιδανικά, δεν διάλεξα να είμαι δεκανίκι ισχυρών και παπαγαλάκι εγκληματιών, δεν καταπάτησα δεν λεηλάτησα ζωές  ούτε πούλησα το χώμα που πατώ.
Δεν κοιμάμαι και ούτε είμαι ρομαντικός. Ρεαλιστής είμαι με φαντασία. Γιατί έτσι μπορώ να δημιουργώ και να απολαμβάνω, να ερωτεύομαι και να ποθώ, να ονειρεύομαι ακόμα και να ελπίζω. Διάλεξα να αφυπνίζω και όχι να αποκοιμίζω. Διάλεξα την αφύπνηση συνειδήσεων, δεν διάλεξα τη νάρκωση μυαλών.
Δεν κοιμάμαι και ούτε είμαι αχάριστος. Ξέρω τι έκανα και που οδηγήθηκα. Εθελοτυφλούσα. Αφέθηκα στις υποσχέσεις και στις πλασματικές οάσεις. Ανθρωπος είμαι και παρασύρομαι ποτέ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Άβουλο με κάνατε με τις ουτοπίες που μου προσφέρατε γιατί έτσι θα μπορούσατε να κερδίσετε τον δικό σας επήγειο παράδεισο. Και τα καταφέρατε! Σας αποδίδω τα εύσημα! Χειροκρότημα!
Δεν κοιμάμαι ούτε μένω άπρακτος. Διάλεξα να είμαι χρήσιμος και λιγομίλητος, όχι φαφλατάς και λαμόγιο. Και θα ορθοποδήσω ξανά με τις δικιές μου δυνάμεις ξανά αφού εσείς φανήκατε ανάξιοι και κατώτεροι των περιστάσεων.
Δεν κοιμάμαι. Περιμένω την ώριμη ώρα που κοντοζυγώνει για να δείξω ποιος είμαι και τι μπορώ τελικά να καταφέρω.
Δεν κοιμάμαι...παραφυλάω! Και ναι! Αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο!
Ακούτε;

1 σχόλιο:

  1. Δεν κοιμάμαι ούτε εγώ. Επενδύω τις ερινύες μου σε όνειρα που άλλοι μου φόρτωσαν, δήθεν για να ονειρεύομαι καλύτερα. Με τα μάτια ανοιχτά μπορούσα, με τα μάτια κλειστά πάντοτε τα κατάφερνα καλύτερα. Μέχρι απόψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή