ESOTERICA

Κανένα γεγονός που εναντιώνεται ή αντιτίθεται στην όποια προσωπική κρίση του καθενός δεν μπορεί να ιδωθεί, να εξηγηθεί και τελικώς να γίνει αποδεκτό ως πραγματικό, υπό το κράτος του φόβου και της αμφιβολίας για την πιθανή ύπαρξή του.
(" Το νησί κάτω από την ομίχλη", εκδόσεις Καστανιώτη - 2010)


Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συγκινητική Δημοκρατία





Πότε υπήρξαν στο παρελθόν τέτοιες δημόσιες συνελεύσεις με τόσο δημοκρατικές διαδικασίες!

Αυτή είναι πραγματική Δημοκρατία που σχεδόν σου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Για την οργάνωση και τη διαδικασία που ακολουθείται! Όπως γνωρίζουν όλοι (και όσοι δεν γνωρίζουν καλά θα ήταν να ενημερωθούν) τέτοια συνέλευση είναι δείγμα Δημοκρατικού πολιτεύματος στο οποίο δεν υπάρχει Κυβερνήτης ή Πρωθυπουργός. Υπάρχουν ρήτορες που προτείνουν και ο Δήμος, ο Λαός ψηφίζει! Αυτή η αντιπροσωπευτική δημοκρατία που διατηρούμε ακόμα, κάθε άλλο παρά Δημοκρατία είναι , περισσότερο μοιάζει με το πολίτευμα στα χρόνια του Σόλωνα ή του Δράκοντα.  Και δεν είναι καθόλου αρχαιολατρική αυτή η άποψη. Ούτε αγγίζει τα όρια του εθνικισμού. Οι ασχολούμενοι με τις πολιτικές επιστήμες το γνωρίζουν καλά. Η Δημοκρατία δε είναι αυτοσκοπός. Η Ελευθερία είναι το ζητούμενο, η Ελευθερία παντού, σε όλα τα επίπεδα! Και τέτοιες συνελεύσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ στο Σύνταγμα είναι πραγματικά Ελεύθερες, πραγματικά Δημοκρατικές.
Μακάρι αυτή η κίνηση να αποκτήσει τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων, μακάρι να μην είναι μια φούσκα που ξεπήδησε σε περίοδο κρίσης και μετά θα ξεχαστεί όπως όλα τα άλλα. Επιφυλάξεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν,  ίσως είναι ρομαντικό όμως είναι ενθαρρυντικό και τρομερά ελπιδοφόρο και μακάρι να φέρει αποτελέσματα! Η συμμετοχή του καθενός είναι απαραίτητη αν θέλουμε να αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτή τη χώρα! Ας κάνουμε κάτι, ας δράσουμε όπως δεν έχουμε δράσει ποτέ ξανά. Με τέτοια Ειρήνη, Σύμπνοια και Αποφαστιστικότητα. Ας ελπίζουμε και στην αποτελεσματικότητα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου